AFYON’DA KADIN KOOPERATİFLERİ ÜRETİME BAŞLADI!..

AFYON'DA KADIN KOOPERATİFLERİ ÜRETİME BAŞLADI!..

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ve eşi Sümeyra Çiçek öncülüğünde bir çok ilçede kurulan Kadın Kültür Evleri bünyesinde kadın kooperatifi oluşturma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

25 Ocak 2021 - 12:45 - Güncelleme: 25 Ocak 2021 - 12:49

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ve eşi Sümeyra Çiçek öncülüğünde bir çok ilçede kurulan Kadın Kültür Evleri bünyesinde kadın kooperatifi oluşturma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Afyonhaber'in haberine göre;

Vali Çiçek'in verdiği bilgiye göre, "ilçelerde kurulan kadın kooperatifleri çok hızlı başladı. Bir çok ilçede kooperatiflerin kuruluşu tamamlandı.Hatta bazı ilçelerde üretime başlandı."


Vali Çiçek, açıklamasında "Kadın kültür evlerimiz ve kadın kooperatiflerimizi Afyonkarahisar'ın markası olacak" dedi.

Vali Çiçek, Bayat'ta kurulan Kadın Kültür Evi ve Kadın Kooperatifinden de övgü ile bahsederek "Kadın kültür evleri kadın kooperatifleriyle beraber üretim merkezi olma yolunda. Bayat ilçemiz kaymakam ve belediye başkanının üstün gayretleri ile önemli bir yol aldı" paylaşımında bulundu.

Bayat Kaymakamı Ömer Tekeş ise, Bayat Kadın Kültür Evi ve Kooperatifi hakkında bilgilendirme paylaşımında "Sayın Valimiz @gokmen_cicek_ ‘ in büyük destekleriyle İstiridye Mantarı Üretim atölyemizi bügün itibariyle tamamlayıp Bayat Kadın Kültür Evi ve Kooperatifimiz koordinasyonunda mantar üretimine başladık.Çok kısa süre içerisinde sipariş alınmaya başlanılacak.İlçemize hayırlı olsun" diye yazdı...

Kaymakam Tekeş'in açıklaması şöyle:

"Kadın Kültür Evi Üretim ve Deneyimleme atölyesi olarak dizayn ettiğimiz atıl durumdaki binada;2 adet mantar üretim ünitesi,1 adet mantar paketleme ünitesi,1 adet soğuk hava deposu,2 adet tıbbı aromatik bitki üretim ünitesi ve peynir paketleme ünitesi bulunacak.

Sayın Valimiz @gokmen_cicek_ in destek ve himayelerinde @Bayat03780 Kaymakamlığı ve @BayatBelediyesi olarak @BayatEvi ve @KadUretim
Kooperatifi koordinasyonunda üretim/yatırım çalışmalarımız,sosyal/kültürel faaliyetlerimiz artarak devam edecek"

afyon haber

Kaynak: AHM
Bu haber 14983 defa okunmuştur.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TÜRK EĞİTİM SEN AFYON ŞUBE BAŞKANI MUHTAR DEMİRCİ'NİN AÇIKLAMASI!..
TÜRK EĞİTİM SEN AFYON ŞUBE BAŞKANI MUHTAR DEMİRCİ'NİN...
SELÇUKLU ŞAHESERİ BİR AHŞAP KLASİĞİ: AFYONKARAHİSAR ULU CAMİİ
SELÇUKLU ŞAHESERİ BİR AHŞAP KLASİĞİ: AFYONKARAHİSAR ULU...