HÜSNÜ SERTESER'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Kanal 3’te Megabirlik Medya Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emin Güzbey’in sunduğu Dobra Dobra programında değerlendirmelerde bulundu.


HÜSNÜ SERTESER'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Kanal 3’te Megabirlik Medya Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emin Güzbey’in sunduğu Dobra Dobra programında değerlendirmelerde bulundu.


Programda uyum ve işbirliğinin önemine dikkat çeken Serteser, “Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde üyelerimizin takdirleriyle 13’üncü yılımıza girdik. Bugüne kadar Afyonkarahisarımız’ı ve çevre Oda-Borsalar’la işbirliği içinde bölgemizi güçlendirmeyi hedeflemiştik. Dönemimiz içinde planladıklarımızı, söz verdiklerimizi yerine getirdik. Dönem içinde yeni planlamalar da yapıldı. Ben makama bir değer katmaya çalışıyorum. Bu nedenle ATSO’ya daha fazla zaman ayırmam gerekiyor. 2009’dan bu yana zamanımın yüzde 80’inini Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’na ayırdım” dedi.
 

ÖRNEK BİR BİNA YAPTIK

Serteser, ATSO Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildiği ilk dönemde ATSO hizmet binası için çalışma yaptıklarını, ardından da bu çalışmayı hayata geçirdiklerini belirterek “O dönemin Meclis Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri birlikte yeni hizmet binamızı yapmaya karar verdik. Sayın İsmet Attila Bakanımız’ın zamanında tahsis edilen arazi üzerinde binamızı inşa ettik. Bu bakımdan Sayın Bakanımız’a çok teşekkür ederim. Kendisinin Maliye Bakanlığı döneminde ATSO hizmet binamızın bulunduğu alan Odamız’a tahsis edildi. 2000 yılında yapılan tahsisin taahhüdünde bir hizmet binası yapılması vardı. Bu konudaki yatırıma Melih Yurter Bey zamanında başlanılmıştı; ama bitmemişti. Hizmet binamız bize yeterli gelmediği için, taahhüdümüzde yer alan bu binayı yapmaya karar verdik. Örnek bir bina yapmak için yola çıktık. Biz hizmet binamızı yaparken kredi aldık. Şimdiye kadar yaptığımız hizmetleri kredisiz yapmamız mümkün değildi. Allah’a şükür kredimizi ödedik, çok küçük bir miktar kredimiz kaldı. Cebimizdeki parayı hesaba katarsak bir lira borcumuz kalmadı. Bugünkü imkanlarla o binaları yapmak, mümkün olmazdı. Yapılan her iş, değerlenir. Her yapılan hizmette 7156 üyemizin katkısı var. Bu nedenle, görev yaptığım dönemlerdeki Meclisimize, Yönetim Kurulumuz’a ve üyelerimize teşekkür etmek isterim” ifadelerini kullandı.

 

DÜNYANIN EN YEŞİL BİNASI

ATSO hizmet binasının yeşil bina özellikleri taşıması hayaliyle yola çıktıklarını vurgulayan Serteser, “2011 yılında bu binaya başlarken bir hayal kurmuştuk. Yeşil bina hayalimize ulaşmak için binamızı en başta planladık. Bu konuda yenilenebilir enerji kullanımı öne çıkıyordu. Yönetim Kurulu Başkanlığını Sayın Valimizin yaptığı AFJET, yüzümüzün akı bir şirkettir. Bu şirketin sağladığı imkanlar da yeşil bina hayalimizi gerçeğe dönüştürmekte katkı sağladı. Turizm hattı projesi yapıldıktan sonra, bizim bölgemizdeki binalar jeotermal ile ısıtılmaya başlandı. Güneş Enerjisi’nden elektrik üretmek de bizim planlarımız arasındaydı, Güneş

Enerjisi Santralimizi Zafer Kalkınma Ajansı’nın desteklediği iki proje ile kurduk. Bunun yanı sıra, yağmur sularını depolayarak bahçe sulamasında kullanılmasını, kampüsümüzde elektrikli araç şarj istasyonu kurulmasını sağladık; engelli dostu kampüs uygulamalarını hayata geçirdik, fotoselli lavabo bataryalarıyla su kullanımında israfın önüne geçtik. Bu uygulamalarla Yeşil Bina Sertifikamızı, Outstanding-Olağanüstü seviyede aldık. Türkiye’deki mevcut kamu binaları arasında bu seviyede Yeşil Bina Sertifikası alan başka bir bina yok, bu bakımdan bir ilke imza attık. Bu sertifikayı veren kuruluş olan BREEAM, bize dünya genelindeki yeşil binalar oylamasına katılmamızı önerdi. Biz bu çevrimiçi oylamaya girdik ve ‘Your BREEAM’ kategorisinde, bugüne kadarki en yüksek oy ile dünya birinciliğini elde ettik. Bu başarımızı kazanmamızda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Oda ve Borsalar, Sayın Valimiz, Sayın Milletvekillerimiz, Sayın Belediye Başkanımız, Sayın İl Genel Meclisi Başkanımız, Sayın Rektörlerimiz, ilimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşları ile gurbetteki hemşehrilerimizin katkısı oldu. Bu nedenle oylamaya katıldığımızı duyuran ve oylamada bize oy veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

ATSO’YA YAKIŞAN BİR İŞ MERKEZİ

ATSO Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndaki ikinci döneminde ATSO İş Merkezi’ni kazandırdıklarını hatırlatan Serteser, konuşmasına şöyle devam etti:

“İkinci dönemimizde seçildiğimiz zaman yapmak istediklerimizin arasında, eski binamızı yıkarak İş Merkezi yapmak vardı. Eski hizmet binamız, yapıldığı döneme göre güzel bir binaydı. Eski hizmet binamızın yapıldığı dönemde Yönetim Kurulu Başkanımız olan Yusuf Özer Amcamız’a Allah rahmet eylesin; binanın yapımında emeği geçenlere ayrıca teşekkür ediyorum. Eski hizmet binamız 30 yıllık olduğu için işlevini yeterince yerine getiremiyordu. Zaman içerisinde bizim hizmetlerimizin artmasıyla, yer sıkıntısı yaşanmaya başlandı; ayrıca bazı teknolojilerin gereğini karşılayamaz duruma gelmişti. O zamanki şartlara göre eski hizmet binamızın yıkılması gerektiği ortaya çıktı. 2016 yılının Mart ayında yıkıma başladık, 45 gün içinde yıkımını bitirdik. Bina yapımı 2017 yılının Ocak ayında bitti. Şu anda ATSO İş Merkezi’nin tamamı dolu. Hiçbir boş yerimiz yok. Eskisine göre ciddi bir kira gelirine ulaştık. O bölgeye, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’na uygun, modern bir bina kazandırdık.”

 

ODA BÜTÇESİNİN İKİ KATI PROJE DESTEĞİ

ATSO’nun ‘Projeci Oda’ olarak anılmaya başladığına dikkat çeken Serteser, “Projeci Oda olarak bilinmeye başladık. 10 senede 32 adet ulusal ve uluslararası proje kazandık. Bizim 10 yıldaki bütçemiz 50 milyon lira civarında. Kazandığımız projelerin rakamsal değeri 95 milyon lira dolaylarında. 10 yıllık bütçemizin iki katı kadar proje karşılığı destek kazanmışız. Bu da üyelerimizin yararına faaliyetlerde kullanılıyor. Bütün personelimiz benim için değerlidir. İnsan kaynağımız, Genel Sekreterimiz ve 22 personelimizin herbiri ayrı ayrı işinde uzmandır. Ekipsiz başarı gelmez. Takım çalışması, ekip çalışması çok önemlidir” şeklinde konuştu.

 

HİSARCIKLIOĞLU’NUN DESTEĞİNİ HER ZAMAN HİSSETTİK

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Oda-Borsa Camiası’nın her zaman yanında olduğuna vurgulayan Serteser, “Pandemi ile ilgili süreçte Sayın Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu, üyelerimizden gelen talepleri anında ilgili makam ve mercilere iletiyor. Rifat Başkanımız, neredeyse şirket düzeyine kadar sorunlarımızı çözdü. Sadece pandemi döneminde değil, her zaman Sayın Hisarcıklıoğlu’nun desteğini hissettik, hissediyoruz. Biz pandemi döneminde Oda olarak 162 adet lobi faaliyetine imza attık.

Bize sorununu ileten ve danışan tüm üyelerimize yardımcı oluyoruz” dedi.

 

SAYIN VALİMİZ HER DAİM PROJE ÜRETİYOR

3 saati aşkın süren programda Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek için de ayrı bir parantez açan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, şöyle devam etti:

“Odamız nasıl ‘Projeci Oda’ olarak anılıyorsa, Sayın Valimiz de ‘Projeci Vali’ olarak biliniyor, her daim proje üretiyor. Sayın Valimiz, Afyonkarahisar’a geldiği günden itibaren yaptığı hizmetlerle, kurduğu sağlam dostluklarıyla şehrin gelişimine imza atıyor. Biz Ankara’dan ne

istesek geri dönmüyor. Sayın Valimiz’in eşi Sümeyra Çiçek Hanımefendi de Kadın Kültür Evleri ve Kooperatifleri projesinin fikir sahibidir. Sayın Valimiz ile birlikte Afyon’a emeği geçen Sayın Hanımefendi’ye de teşekkür ediyorum. Frig Vadisi’nde binlerce yıllık tarih yanımızda duruyordu; Sayın Valimiz’in etkisiyle Frig Vadisi’nde büyük gelişme yaşanıyor. Birçok önemli firmamız Ayazini’nde yatırım yapıyor. Sayın Valimiz’in pek çok toplantıda şahit olduğum çok farklı projeleri var. Sayın Valimiz, Afyonkarahisar için şanstır. Bu şansı O’nun her projesine destek olarak kullanmalıyız. İnşallah çok uzun süre kalır.”

 

UYUM OLMAYAN ŞEHİR GELİŞMEZ

Afyonkarahisar’ın son yıllardaki gelişimindeki sihirli sözcüğün ‘uyum’ olduğunu vurgulayan Serteser, “Şehir için uyum çok önemli. Uyum olmayan yerde şehir gelişmez. Biz her yerde uyumun bir parçası olmaya çalıştık. Bu dönem içinde bütün kurumlar ve makamlarla uyum içinde olduk. Allah’a şükür imrenilecek bir durumdayız. Bu böyle yıllarca gitsin. Afyonkarahisar çok gelişti ama hak ettiği yerde değil. İlimiz bu uyumla hak ettiği yere gelsin, diğer illere de örnek olsun” şeklinde konuştu.

 

YEŞİL OSB İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Şehirdeki birlik, beraberlik ve uyumun Merkez 2. Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarına da yansıdığını söyleyen Serteser, “Bu projeye herkes sahip çıkıyor. Elimizde bir hazine var. Teşvik sistemine göre Afyon 4’üncü bölgede, Sinanpaşa ilçesi 5’inci bölgede, bu ilçe sınırlarındaki Merkez 2. OSB ise 6’ncı bölge durumunda. Bu büyük bir avantaj sağlıyor. Biz Merkez 2. OSB’yi Türkiye’de ilk kez Yeşil OSB ile taçlandıracağız. Bu konuda Sayın Valimiz, Sayın Milletvekillerimiz, Sayın Belediye Başkanlarımız, Sayın İl Genel Meclisi Başkanımız büyük bir işbirliği içinde hareket ediyoruz. Kendilerine teşekkür ediyorum. Sinanpaşa halkının da bu konuda bize destek vereceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

E-TİCARETİN YENİ MARKASI: ALBİKERE.COM

Serteser, programın son bölümünde Afyon Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı olarak yaptığı çalışmalardan da bahsetti. Vakıf’ın 600’e yakın başarılı üniversite öğrencisine burs verdiğini hatırlatan Serteser, “Şu anda orta büyüklükteki vakıflar arasında yer alıyoruz” dedi. Afyon Eğitim Vakfı İktisadi İşletmesi tarafından Afyonkarahisar’ın e-ticaret platformu albikere.com internet sitesinin kurulduğunu kaydeden Serteser, şöyle devam etti:

“Albikere.com Afyonumuz’dan çıksın, Türkiye’yi sarsın istiyoruz. Sayın Valimiz bu konuyu çok önemsiyor. Sayın Valimiz, Kadın Kültür Evleri ve Kooperatifleri’nde üretilen ürünlerin pazaryeri mantığıyla satılmasını sağlayacak bir internet sitesi kurulmasını istedi, bu siteden elde edilecek gelirin de Afyon Eğitim Vakfı’na aktarılmasının uygun olacağını söyledi. Biz de bu talimatın üzerine çalışmalara başladık. Bu konuda mesai harcayan tüm Vali Yardımcılarımız’a, Kaymakamlarımız’a, İlçe Belediye Başkanlarımız’a, Valimiz’in tüm ekibine teşekkür ediyorum. AEV Genel Sekreterimiz Murat Diker Bey, Vakfımız’ın bugünkü durumuna gelmesinde büyük emek sahibidir. Albikere.com için de büyük çaba sarf ediyor. Sayın Genel Sekreterimiz’e teşekkür ediyorum. Albikere.com’da ilk 10 gün için iyi rakamlara ulaştık. Ulusal anlamdaki Afyonlu firmalardan gereken desteği aldık. Önemli markaların bizde uygun fiyatla ürünlerini satıyorlar. Bizim yöresel ürünlerimizin ve bazı sektörlerimizin de burada olması gerekiyor. 10 günde 15 bin ürün yüklendi; yaklaşık 650 mağaza açıldı. İnşallah iyi noktalara geleceğiz.”

AFJET ADETA JEOTERMAL AKADEMİ OLDU

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Megabirlik Medya Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emin Güzbey’in sunduğu Dobra Dobra programında, başarılı çalışmalara imza atan kişi ve kurumlara teşekkür etti. İşte o teşekkürler:

-Gecek Termal A.Ş.’de önce Sayın Bekir Şapcı ve Sayın Ali İhsan Çiloğlu, ardından da Sayın Ali İhsan Çiloğlu ve ekibi büyük bir gayret gösterdi. Bu gayretin sonucunda Gecek Termal A.Ş. pırıl pırıl bir mekân hâline geldi. Kendilerine teşekkür ediyorum.

-AFJET Genel Müdürü Sayın Yusuf Ulutürk’e AFJET’teki başarıları dolayısıyla teşekkür ediyorum. Birçok ilden yetkililer geliyorlar, AFJET’in çalışmasını örnek alıyorlar. Yusuf Bey de ekibi de birçok ile giderek AFJET modelini anlatıyor. AFJET adeta bir jeotermal akademi oldu.

-TED Koleji’nin bulunduğu arazide Park Hayat Grubu ve Sayın Mustafa Enis Arabacı, Afyon Eğitim Vakfı’nın kiracısı durumunda. Bizden kiraladıkları kampüse yatırım yaptılar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.

-Meclis Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, programı izlediğini belirterek mesaj gönderdi. Sayın Merdivenci, benim sınıf arkadaşımdır. Kendisiyle hem Yönetim Kurulumuz’da hem de Meclis Başkanı seçilmesinin ardından uyum ve işbirliği içinde çalıştık, çalışıyoruz. Bu çalışmalar ve işbirliği için çok teşekkür ederim.

-Babam, annem, eşim ve çocuklarım, beni Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası çalışmalarımda hem desteklediler, destekliyorlar. Aileme bu destek için çok teşekkür ediyorum.

SERTESER’DEN PANDEMİ YORUMU

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, programda Kovid-19 salgını sürecinde yaşanan ekonomik sıkıntılar hakkında da değerlendirmede bulundu. Serteser, şu ifadeleri kullandı:

“Pandemi sorununu tüm dünya yaşıyor. Aynı problemler tüm dünyanın tüm sektörlerinde yaşanıyor. Dünyanın birinci ekonomisi değiliz. 16-18 arasında gidip geliyoruz. Dünyanın birinci ekonomisi bile bu süreci yönetmekte güçlük çekti. Şu gerçeği unutmamak lazım: KOBİ’ler, ciddi derecede etkilendiler. İnşallah kısa sürede bu salgın biter. Hükümetimiz’in uyguladığı desteklerin imkan dahilinde verildiğini düşünüyorum. Hem TOBB bünyesinde, hem Sayın Milletvekillerimiz bünyesinde üyelerimizin sorunlarını iletiyoruz Hem TOBB hem de Milletvekillerimiz sorunların çözülmesi için cansiperane çalışıyorlar.”

Dobra Dobra programı, Megabirlik Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emin Güzbey’in programdan çıkardığı özetleri aktarmasıyla sona erdi.