AFYON’DA DÜNYA UÇAK DEVLERİNE PARÇA ÜRETECEK

AFYON'DA DÜNYA UÇAK DEVLERİNE PARÇA ÜRETECEK

Türkiye’de günlük ekonomi yayıncılığının öncü gazetesi olan Dünya gazetesi şehrimizin ilk savunma ve havacılık yatırımı olan Artuk Aviation’ı sütunlarına taşıdı.

20 Ocak 2021 - 22:10

Türkiye’de günlük ekonomi yayıncılığının öncü gazetesi olan Dünya gazetesi şehrimizin ilk savunma ve havacılık yatırımı olan Artuk Aviation’ı sütunlarına taşıdı.
 

Artuk Aviation’ın kurucusu ve Genel Müdürü Önder Artuk şirket faaliyetlerini Dünya gazetesine anlattı.


Dünya Gazetesi’nde yayımlanan haber şöyle:

Afyonkarahisar’da savunma ve sivil havacılık sektörüne yönelik ilk yatırım Artuk Aviation’dan geldi.

 Sivil ve askeri havacılık ile biyomedikal sektörüne odaklanan ve 2022 yılında tam kapasite ile faaliyete geçecek olan Artuk Aviation, beş yıl içinde Türkiye’nin ilk 500 şirketi arasına girmeyi hedefliyor.

Yatırım 50 Milyon TL'yi bulacak
Eklemeli imalat teknolojisi ile 30 mikron kalınlığında titanyum parçalar işleyen şirket, medikal ve tıbbi ürünler pazarına da girmeye hazırlanıyor. Bugüne kadar 10 milyon liralık yatırım yapan şirketin toplam yatırım miktarı ise 50 milyon lirayı bulacak. Tamamı Türk mühendis, bilim insanı ve akademisyenlerden oluşan deneyimli bir ekibin koordinasyonunda kurulduğu belirtilen Artuk Aviation, Afyonkarahisar’daki sanayi yapısının sivil havacılık ve savunma sanayi gibi katma değeri yüksek bir alana yönelmesine öncülük etmeyi hedefliyor.

Katma değeri yüksek ürünler
Şirketin kurucusu ve Genel Müdürü Önder Artuk, bu tür büyük ve katma değeri yüksek yatırımları Anadolu’ya taşımak, sanayi üretimi ve iş gücü kapasitesini güçlendirmek gerektiğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Afyonkarahisar’ın üretimlerini küresel pazarlara taşıyarak, bölge kalkınmasında lokomotif sektör olarak ülkenin rekabet gücünün de artırılmasını amaçlıyoruz. Dünyada ihracat odaklı, katma değeri yüksek olan ilaç, medikal, savunma ve havacılık sektörüne yönelik yatırımlar gelecek vaad ediyor. Çok büyük bir ticari pazar olan savunma ve havacılık sektöründe dünyaya göre henüz hak ettiğimiz yerde değiliz. THY, TUSAŞ, TEI ve TUBİTAK bu sektörün liderleri olarak dünyaya kapı açıyorlar.”

Türkiye merkez olabilir
Dünya sivil havacılık ve savunma sektöründeki yatırım miktarları ile ciro ve kârlılık rakamlarının diğer sektörlerden ciddi anlamda pozitif ayrıştığını vurgulayan Artuk, “Türkiye’nin dünya ile entegre olabilmesi için sivil havacılık ve savunma sanayi sektörüne yönelik yatırımlar önem taşıyor. Türkiye konumu itibariyle havacılık sanayi üretimi, bakım ve onarım hizmetleri bakımından da kontak noktası olabilir. Türk şirketleri için ciddi fırsatlar var. Bu alana yatırım yapanlar kazanacak. Bu pazardan biz de pay almaya çalışmalıyız.” diye konuştu.  Türkiye’de bu alanda çalışan firmaların ofset anlaşmalarından çok büyük faydalar sağlayabileceği ve ancak bu alana yatırım yapan yerli firma sayısının yeterli olmadığının da altını çizen Artuk, Türkiye’nin ilk özel sektör tarafından gerçekleştirilen eklemeli imalat teknolojisiyle üretim yapacak, yerli sermayeli savunma ve sivil havacılık şirketi olan Artuk Aviation’ın geleceği havacılık ve uzayda gördüğünü ve yatırıma devam edeceklerini kaydetti.

Üniversitelerle iş birliği yapıyor
Zafer Teknopark’ın ortağı olan şirketin, Türkiye’de üniversite-sanayi iş birliğinin başarılı bir örneği olduğunu da dile getiren Önder Artuk, Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Teknoloji Fakültesi ve Teknopark ile yaptıkları Ar-Ge çalışmaları sayesinde, savunma ve havacılık sanayisinde kullanılan stratejik ürünleri, Topoloji Optimizasyonu ile üretip dışa bağımlılığı azaltarak ülke ekonomisine katkı sağlayacaklarını kaydetti. Yüksek ve ileri mühendislik yetenekleri kapsamında, Ar-Ge çalışmalarına yoğunlaşan şirketin, geliştirdiği hava araçları parçalarının yorulmalarını anlık ölçen tasarımı için uluslararası patent başvurusu da bulunuyor. 

Kaynak: Türkeli Gazetesi / Mehmet Karakaş

 

Bu haber 3513 defa okunmuştur.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TÜRK EĞİTİM SEN AFYON ŞUBE BAŞKANI MUHTAR DEMİRCİ'NİN AÇIKLAMASI!..
TÜRK EĞİTİM SEN AFYON ŞUBE BAŞKANI MUHTAR DEMİRCİ'NİN...
SELÇUKLU ŞAHESERİ BİR AHŞAP KLASİĞİ: AFYONKARAHİSAR ULU CAMİİ
SELÇUKLU ŞAHESERİ BİR AHŞAP KLASİĞİ: AFYONKARAHİSAR ULU...