GÜLTEKİN UYSAL’DAN 12 MART MUHTIRASI AÇIKLAMASI

GÜLTEKİN UYSAL'DAN 12 MART MUHTIRASI AÇIKLAMASI

Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal’ın, 12 Mart Muhtırasının yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesaj

13 Mart 2021 - 12:52

Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal’ın, 12 Mart Muhtırasının yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesaj


“Hedefi Millet olan, Milletin iradesi olan bir ihanet vakasının daha yıldönümü bugün.

1960’tan başlayarak, hatta belki Cumhuriyet’in ilanından başlayarak “hakimiyet-i milliye” ilkesinden rahatsız olan, kendi iradelerini Aziz Milletimizin iradesinden üstün tutan bir anlayışın bir kez daha sahnelediği ihanetin yıldönümü.

Memleket için “adalet, demokrasi ve kalkınma” denklemi ile, Milletimiz için “hak, hürriyet ve huzur” gayreti ile hizmet eden Demokrat Geleneğin ikinci kez gayri-milli bir hizaya getirilmek istendiği günün adıdır 12 Mart.

Darbeler, askeri ya da odağı hangi merkez olursa olsun meşruiyet dışı tüm müdahaleler demokrasiyi hedef almıştır, almaktadır. Türkiye’de ise ironik biçimde darbelerin muhatabı her daim demokratlar olmuş, o ihanet merkezleri Demokratları, demokrasiyi konu ederek fasit emellerini dışa vurmuştur.

12 Mart ihanetinde de darbeciler Millete, demokrasiye, hak ve hürriyetlere olan düşmanlıklarını, 1965’te başlayan kalkınma ivmesinin önünü kesmek konusundaki kararlılıklarını Adalet Partisi ve Başbakan Süleyman Demirel’i hedef alarak ortaya koymuşlardır.

Demokratlar kah darağacına kah zindanlara yollanmış, kah yasaklarla karşılaşmış; ancak bir asrı geçen bir zamandır Demokratik değerlerle, bir asırdır ise Cumhuriyetin değerleri ile vücut bulacak “Büyük Türkiye” özleminden vazgeçmemiştir.

Demokrasi cesurların inancıdır.

Demokratlar cesurlardır.

Tecrübe ile sabit olduğu üzere bu misyonun temsilcileri, bizler de hiçbir baskıya, korkutmaya, çeşitli şekillerde gösterilen sopalara boyun eğmeden bu hasretin vuslatı için çalışmaya devam edeceğiz.

Vesilesiyle yıldönümü olduğu için başta 12 Mart olmak üzere tüm darbeleri lanetliyor, Aziz Milletimizin vicdanında mahkum olan darbecilerin ruz-i mahşerde hesabını vereceğine inanıyor, ilahi adaletin bir zaman aşımı olmadığından emin olarak darbelerde demokrasiye inanarak bedenini siper eden, şehadete eren herkesi rahmetle ve saygıyla anıyorum.”

Bu haber 7075 defa okunmuştur.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TÜRK EĞİTİM SEN AFYON ŞUBE BAŞKANI MUHTAR DEMİRCİ'NİN AÇIKLAMASI!..
TÜRK EĞİTİM SEN AFYON ŞUBE BAŞKANI MUHTAR DEMİRCİ'NİN...
SELÇUKLU ŞAHESERİ BİR AHŞAP KLASİĞİ: AFYONKARAHİSAR ULU CAMİİ
SELÇUKLU ŞAHESERİ BİR AHŞAP KLASİĞİ: AFYONKARAHİSAR ULU...