Nevzat LALELİ

Nevzat LALELİ

YUVAMIZ

Hakkında

Bundan böyle sitemizde yazılarını yayınlamaya başlayacağımız ve uzun müddet sizlerle birlikte olacak olan yazarımız Nevzat Laleli’yi sizlere tanıtarak başlamak istiyoruz.

NEVZAT LALELİ 

Nevzat Laleli, Konya eşrafından Seyit Mehmet Laleli’nin oğlu olup, 1946 yılında Konya’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Konya’da, tamamladı. Daha o yıllarda sosyal ve kültürel çalışmalara katıldı. Yüksek öğrenimini 1968–71 yılları arasında Ankara’da Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünde tamamladı. İlk sene Prof Dr. Necmettin Erbakan’ın öğrencisi oldu ve onu yakından tanıyan birisi olarak siyasi çalışmalarında ona yardımcı oldu.

1969 bu yana Milli Görüş çizgisini değiştirmeden çalışmalarını sürdüren Laleli,1980–97 arası 17 yıl MGV Milli Gençlik Vakfının Genel Başkanlığını yürüttü.17.Ağustos.1997 de yapılan genel kurulda görevden ayrıldı. Aynı genel kurulda delegelerin oyları ile kendisine Milli Gençlik Vakfı Şeref Başkanı unvanı verildi.

BASINLA İLGİLENME

Basın hayatında da çalışmalar yapan Laleli, 1968 de İstanbul’da münteşir Bizim Anadolu gazetesinin Ankara bürosu muhabirliğini yaptı. Necmettin Erbakan’ın Odalar Birliğindeki Genel Başkanlığının olaylı olarak elinden alınmasını bir gazeteci olarak takip etti. Türkiye’de Milli Görüş hareketinin siyasi ilk hamlesi olan 1969 seçimlerinde Bağımsız adaylar seçiminde Konya’dan bağımsız milletvekili adayı olan Prof Erbakan’a destek oldu.

1970 de MNP nin çıkardığı Tek Nizam adlı gençlik gazetesini, 1972 de Ayşe ve Defneadlı iki edebiyat dergisinin idare müdürlüklerini yaparak dergilerde yazılar yazdı. Bu derginin yazılarından Arif Nihat ASYA ile birlikte çalıştı. 1994 de Gençler için Aydınların dergisi Gençlik ile 1996 da çocuklar için Çocukların sevgilisi Kıvılcım dergilerini çıkardı, dergilerin sahipliğini yaptı ve bu dergilerde yazılar yazdı.

Nevzat Laleli’nin “Adil Düzen ne dir, ne değildir” isimli makalelerinden oluşan bir kitabı ile Asr-ı Saadetten günümüze “Mutlu yuvanın kurulması” esaslarını anlatan ve evlendirme konularını işleyen 41 ayrı makale hazırladı. Bu makaleler halen bazı yerel gazetelerde neşredilmektedir.

MÜHENDİSLİK ÇALIŞMALARI

Makine Mühendisi olarak mesleki çalışmalarda da bulunan Laleli, 1971 de TÜMAŞ, Türk Mühendislik ve müşavirlik A.Ş de proje mühendisi olarak göreve başladı. Bu dönemde MKE Kurumu Genel Müdürlüğü ile DPT ye “Ağır çelik projeleri”hazırlanmasında çalıştı.  1974 Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında İzmir-Aliağa’da ki Petro kimya tesislerinde boru projelerinde “pipe line dizaynırı” olarak çalıştı. 1977 de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında “Bakan Özel Danışmanı” sıfatıyla görevlendirilen Laleli, o dönemde hükümetin kurmaya başladığı 200 Ağır sanayi fabrikasında gerekli olan elemanların hazırlanması amacıyla kurulan bakanlık bünyesindeki “Ağır Sanayi Yüksek İhtisas Okulu”nun yönetim Kurulu Başkanlığını yaparak ağır sanayi fabrikalarına eleman yetiştirdi.

1981 de merkezi Ankara’nın Haymana kazasında bulunan ÇALDAĞ AŞ. nin genel müdürlüğünü yürüttü, günlük kapasitesi 100 ton olan bir un fabrikası kurdu. Halen Ankara’da UZMAN mühendislik ve müşavirlik şirketinin Genel müdürlüğünü yapmaktadır.

.YUVAMIZ KURULUYOR

         35 yıllık sosyal çalışmalardaki ihtisası nedeniyle gençlerin ve ailelerin bir başka büyük derdi olan evlendirme konularına yöneldi. Yuvamız Evlendirme Bürosunu kurarak bekâr olup da  “Allah’ın emri, peygamberin kavli ile...” evlenmek isteyenleri bürosuna davet etti. 18.Ağustos.2007 tarihi itibariyle 68 Çifti (136 kişi) evlenmelerine vesile oldu.

Gençlik inceleme yazıları, Nereye Gidiyoruz yazı serisi, Güncel yazılar, Ateş bacayı sardı yazı serisi, Hatıralar ile Çocuklara öğretici hikâyeler yazı serilerine devam eden Laleli, evli 6 çocuk babasıdır.                    

Son Yazılar